Oleh: naive7 | 22 November 2009

Say No To Drugs!

SAY NO TO DRUGS

Bang Naip prihatin banget! Narkoba udah merajalela disemua aspek kehidupan anak muda di Indonesia. Kagak di kota besar, kagak di kampung-kampung ato daerah terpencil.Semua udah dirasuki ame bandar narkoba. Semua udah menggurita pengaruhnye, bisa jadi persoalannye udah kayak lingkaran syaithon!
Sementara itu, para petinggi penegak hukum kita pada tersangkut persoalan dirinye masing2. Kapan bisa ngurusin persoalan nyang laen. Kapan bisa ngurus soal narkoba yang udah ‘minta ampun’ pengaruhnye disekeliling kita.

SAY NO TO DRUGS

Korban-korban narkoba, dikalangan tetangge Bang Naip, temen-temen ato kenalan Bang Naip, termasuk nyang ada di berita media mane ajeh, korbannye… Masya Allah! Kalo dikalangan artis ato selebritis, mah… ente-ente pade udeh tau khan…
Perasaan ini muncul, gara2 Bang Naip lagi narik ojek terus ngebaca tulisan di kaos anak yang berseragam celana SMA. Di baju kaosnye bagian belakang terpampang ‘Say No to Drugs!’. Wah mantab juga niy, pikir Bang Naip.
Bang Naip jadi kepikiran ame si Maulana, anaknye nyang sulung. Entu anak emang banyak membawa berkah kali ye. Beberapa bulan nyang lalu, Maulana dikasih laptop ame Pak Sutejo RT. Dasarnye anak nyang baek, terus tuh anak suka menolong tetangge. Mangkenye begitu Pak Sutejo sekeluarga mau nyumbang laptop bekas anaknye si Putri, nyang terpikiran ame keluarga Pak Tejo cuman si Maulana ajeh nyang muncul. Apelagi Maulana sering banget rajin bantu2in keluarga Pak Tejo kalo lagi ada keperluan dirumahnye, mereka tau juga kalo Maulana tuh anaknye rajin belajar.
Akhir2 ini emang si Maulana lagi tertarik ame komputer, khususnya tentang jaringan IT, termasuk seluk beluk internet. Pokoknye tuh anak emang top markotop. Apelagi doi masuk SMA 8, sekarang kelas 10 ato thn pertama di SMA 8 Bukit Duri, masuk tanpa tes gara2 juara sekolah waktu lulus di SMP 3 Manggarai.
Kembali lagi cerita ke laptop si Maulana. Ada berkah terusannye, karena Daeng Andi, panggilan akrab Bang Naip ame Andi Hasan tetanggenye nyang orang Bugis, kerja di Telkomsel, tau kalo Maulana maniak ame internet en anaknye rajin, hormat en santun ame nyang lebih tua, jadi ikut nyumbang modem Telkomsel Flash buat tambahan gadget laptop si Maulana. Terima kasih Ya Allah.
Terima kasih temen2 tetangge niy.
Nah, jadi deh, setiap malem abis ngaji en selesai belajar, Maulana ngoprek internet belajar IT via laptop en jaringan Telkomsel Flash. Tiap hari adeee ajeh nyang doi ceritain buat bokapnye, Bang Naip.

http://nodrugs. bravehost.com

Nyang terakhir2 ini, si Maulana lagi doyan bikin tulisan di weblognye, istilahnye lagi doyan nge-blog, ato lagi suka jadi blogger. Juga bikin2 homepage ato website sendiri. Pada suatu ketika, Bang Naip usul buat anaknye, supaye bikin website tentang anti narkoba. Jadilah website dengan alamat: nodrugs.bravehost.com. Maulana bikinnye via website bravenet.com.
Maksud Bang Naip, entu bisa jadi pembelajaran buat anaknye yang udeh beranjak remaja ini. Sekarang si Maulana udeh 15 tahun umurnye. Lagian website entu juga buat semacem pencerahan dah ke remaja-remaja seumuran Maulana.

Bang Naip

Paling kagak, Bang Naip berusaha memberikan penyadaran buat orang lain via dunia maya ato ‘cyber world’. Lagian biar anaknye kagak surfing website yang ‘aneh-aneh’ yang bertebaran di internet.
Woits, keren abis Bang Naip dah….
Bravo, Bang Naip

 


Responses

  1. wah bahasa betawi ya
    ______________________________________________
    Tidak menolak kunjungan Anda ke blog saia yang lain di http://rizaherbal.wordpress.com/

  2. Thanks Bang Riza Herbal kunjungannye ke blog aye. Aye udeh bertamu ke ente punye blog juga. Smp ketemu yeah.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: