Oleh: naive7 | 22 Juli 2013

Minggu Ke-2 Ramadhan 2013 – Rudiansyah (6)

Bang Naip terima email kesekian kalinye dari Bang Rudi lagi. Format emailnye semacem diary bulan Ramadhan, bulan penuh berkah. Catetan harian minggu ke-2 ramadhan 2013 entu, dari sahabatnye nun di Kaltim sane. Tepatnye dari kota Bontang Kalimantan Timur.
Nama sahabatnye ini Rudiansyah. Bang Naip manggilnye Bang Rudi. Bang Rudi ini masih sepupunye Irfansyah, anaknye Pak Yuliansyah, biasa dipanggil Pak Yul, doi sekretaris RT di Kampung Melayu, Tebet. Daerah tempat tinggalnye Bang Naip, Pak Yul dan masa kecilnye Mas Irfan. Jadi mereka tetanggaan, sebenernye…..

marhaban 1 @sirappakDOTblogspptDOTcom

@courtesy sirappakDOTblogspotDOTcom.

Isi email Bang Rudi, disadur ame Bang Naip jadi cerite ala betawi dahhhh. Ini diye alkisahnye nih….
Emang udeh dari hari Jum’at 12 Juli 13, Bang Rudi (kite singkat R ajeh yee) nyiapin ini kerjaan buat di Jakarta. Secara, ada info bosnye mau pergi umroh. Jadinye R sebagai “acting” bosnye mau mewakili dinas ke Jakarta, supaya peran2 bosnye kagak kelewat, dibackup ame R.
Jum’at malem entu, sepulangnye R dari kantor, doi mutusin buat refreshing sekeluarga ke Samarinda. Nah, di Samarinda, doi sekeluarga cuman ampe hari Minggu malem doang, 14 Juli 13. Sehabis bukber ame famili nye R di Samarinda, doi berangkat balik ke Bontang sekeluarga lagi. Secara R laki bini Senen besok masuk kerja lagi en anak2nye mulai masuk sekolah seabis libur awal puase.
Senen pagi 15 Juli 13 abis sahur en subuhan, R terima kabar dari bosnye bahwa bosnye belon bisa berangkat umroh sebab visa nye belon keluar dari pemerintah Kerajaan Arab Saudi. Masih ditunda keberangkatannye, jadi bosnye standby di Jakarta ajeh dulu.
Sampe senen sore di kantor R Bontang, belon ada kejelasan pegimane R sebagai acting bosnye berperan di acara rapat dekom en direksi perusahaan nanti. Nyang rencananye entu hari Jum’at sore jam 16.00 Wib 19 Juli 13 di kantor R di Jakarta.
Selasa,16 Juli 20113. Diputuskan R berangkat ke Jakarta nye besok siang ajeh.
Rabu, 17 Juli 13. R ke kantor bontang tapi kagak checkclock, buat nyelesain kerjaan pending.
Jam 11.45 R berangkat dari bontang pake flight nyang ke-2 ke Balikpapan. Berangkat ke Jakarta ke Jakarta pake Garuda jam 13.00 Wita.
Sampe di Jakarta naek Damri sampe Pancoran. Ada nyang jemput ake avanza terus pas waktu buka didaerah kuningan, buka di SPBU Coco Kuningan di Kopi tiam Oey lantai 2.
Malemnye di rokum kagak bisa tidur, stress mikirin menghadap Dirut en rapatnye nanti.
Kamis, 18 Juli 13. Sahur di McD PI, subuhan en gintur di McD Sarinah, abis itu kemas2 ke kantor.
Lapor en ijin ke dirut ame ikut rapat refreshing plus ikut rapat dekom-direksi, dilanjutin bukber di kantor Jakarta. Pulang ke rokum masih kagak bisa gintur, mikirin persiapan buat besok raker di bogor.
Jum’at, 19 Juli 13. Sahur beli bungkus di KFC SPBU Juanda depan WR Supratman.
Habis subuhan gintur lagi.
Bangun, mandi, ciao ke bogor.
Jum’atan di novotel bogor en lanjut raker dekom-direksi se holding. Ketemu temen2 lama dari perusahaan nyang satu group sama kantor R.
Bukber di novotel nyang menunye asoy geboy entu en mutusin kagak balik ke Jakarta, jadinye nginap di novotel. Beli batik dulu di bisnis center nye novotel.
Masih kagak bisa tidur lagi, takut bablas kagak sahur. Begadang all night long sekalian ngerjain tugas buat kantor Bontang.
Sabtu, 20 Juli 13. Sahur di novotel. Habis subuhan baru bisa gintur istirahat sekitar 1,5 jam.
Raker hari ke-2 diwarnai oleh rasa ngantuk nyang luar biasa, pade2 peserta raker bergantian ajeh, sampe ketiduran pas lagi nyimak rapat. Buktinye pejabat2 entu, baik pejabat pemerintah maupun pejabat di holding, plus pejabat di anak perusahaan, juga pade gintur dengan berbagai ekspresi.
Intinya, puasa romadhon kali ini didominasi… rasa mengantuk nyang luar biasa. Engga pakai basa-basi, lagi rapat ajeh… bisa aja kita tiba2 tertidur, tanpa bisa ditahan lagi. Ini berlaku bagi peserta raker tua muda, pria wanita, pejabat pemerintah atau pejabat kantor, pejabat tinggi atau pejabat staf pelaksana tugas ini…. hehehe….
Biar kate rapat ini bersifat tahunan en penting bagi para stakeholders, tapi berhubung diadakan di bulan puasa… mau engga mau, suasana berpuasa, kebawa2. Termasuk perasaan mengantuk tadi.
Pas acara penutupan raker, muncul wacana nyang disampaiin oleh komisaris utama holding…. en diaminin ame dirut holding… bahwa taon depan rapat-rapat kayak begini diupayakan kagak di bulan romadhon.
Emang sech, kagak efektif buat peserta rapat sendiri. Ada kesulitan tersendiri bareng puasa, cari tempat akomodasi sendiri nyang full house, juga. hal-hal nyang kagak bisa dihindarin efek berpuasa. Selain entu fokus beribadah diluar rapat juga jadi susah. Apalagi tempatnye diluar homebase sebagian besar peserta raker.
Wallahu alam bisawab…..
Abis penutupan raker, langsung balik ke Jakarta.
Buka di Rumate Jl. Sabang. RM baru punya Bondan Winarno juga.
Beli kue macarons di clairemont sebelon belokan PI dari radio dalam.
Di rokum kemas2 buat balik ke Bontang ditemenin satpam nyang setia.
Minggu, 21 Juli 13. Sahur lauk rendang di rokum tetangga sebelah.
Ke bandara Soetta bareng tetangga ame mobilnye doi.
Perjalanan balik ke Bontang.
Senin, 22 Juli 13. Masuk kerja di bontang en bosnye udeh masuk kantor juga dari umroh. Tampilan bos plontos khas pulang dari umroh/haji.
R langsung CKB bulanan buat check kondisi gula darah en cholesterol doi.
Suasana mengantuk di kantor masih kerasa banget. Allahu Akbar…..


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: