Oleh: naive7 | 1 Juni 2014

Diary Kuliner: Kantin Muis PKT Bontang (1)

Muis Corner Interior

Muis Corner Interior

Ini kiriman email dari sahabat Bang Naip (Rudiansyah) nyang nyosor langsung diceritain kembali ame Bang Naip dalam dialek Betawi sebagai berikut:

Kalo bercerita tentang Kantin Muis di kantor aye, sama ajah cerita tentang suka duka aye di perusahaan ini sejak pertama kalinye mendarat di bumi Kaltim. Sejak pertama kerja di perusahaan ini, Kantin Muis ini udeh ada dan pertama kali dikelola oleh “founding father” nye yaitu H. Dul (alm.) yang orang Banjar asli Kalsel entu. Udeh kagak kehitung berapa kali aye singgah di kantin ini sejak jaman rekiplik dulu.

Pada tanggal 22 Juni 2002 (awal bulan Romadhon) Haji Dul wafat di RSPKT. Kebetulan juga aye sempet ngelayat ke rumah almarhum Haji Dul pada saat sebelon dikuburin. Saat entu aye masih di 3 tempat atawa unit kerja sebelon nyang sekarang. Selamat jalan Pak Haji……

Kali ini catatan diary kuliner saat kunjungan pada hari Rabu, tanggal 7 Mei 2014. Aye pesen kopsus alias kopi susu special racikan Muis sendiri. Juga nyobain menu baru nyang dipajang di etalase makannye doi, roti maros.

roti maros srikaya n pisang @t muis

roti maros srikaya n pisang @t muis

Juga pesen buat makan siang, mie goreng plus telor dadar. Semua resep atawa racikannye made in Muis. Muis sendiri udeh hapal dah tuh apa2 ajah pantangan en kedoyanan aye. Sebagai penutup main course tadi, jus buah naga merah mixed ama wortel en buah pir. Kalo jus nyang kedoyanan aye biasanye diracik oleh mitra nye Muis, namanye Bu I’in. Bu I’in juga udeh hapal syarat-syarat racikan juice buat aye. Tanpa gula…tanpa es…tapi dikasih susu sedikit.

Urut-urutan bedah kuliner ini, dimulai dari kopsus Muis dulu. Berarti bedah kopi dulu. Doi pake bubuk Kapal Api special 65 gram. Ini varian paket bungkus kopi kapal api.

kapal api special 65 gr

kapal api special 65 gr

Menurut penjelasan Muis nyang panjang lebar, ada lagi varian lain yaitu bungkus 250 g en beda sama tipe kapal api special ini, paket bungkus nye warna silver.

kapal api silver

kapal api silver

Nyang special harga nye lebih mahal dibanding silver. Entu menurut Muis.

Komposisi racikan Muis entu, bubuk kopi 0.5 sdm, susu kentel manis (skm) carnation 1 sdm full melimpah. Secara matematis rasionye 1:2.

kopsus kapal api special n skm carnation racikan muis

kopsus kapal api special n skm carnation racikan muis

Fragrance & Tasting Test, perbandingan rasa kopi dibanding rasa carnation = 2 dibanding 3. Dominan di skm nye, kemudian second rank buat rasa ada di kopinye. Kopi kagak ade asem sama sekali tapi pait nye nonjok, berarti robusta dong. Nikmat kagak kemanisan, berasa kualitas tektur and aroma skm carnation… okeh banget Gan… (Juragan…?!).

Ternyata bener, di paling bawah front cover bungkusnye ada tulisan: *paduan biji kopi pilihan arabika dan robusta. Maksudnye entu, penjelasan kenape disebut “special.”

tulisan di dasar front cover bungkus kapal api special 65 gram

tulisan di dasar front cover bungkus kapal api special 65 gram

Roti Maros tipe bulat srikaya, rasanya sesuai penampilannya. Berasa selai kampung gitu. Nyang muncul manis gula aren atawa gula jawanye. Plus vanilli nyembul juga belakangan. Rasa santen en telor cuman sayup2 ajah. Bisa jadi di adonan selainye, rasio santen ama telor sedikit banget. Lumayan sech buat ilangin kangen makan selai srikaya. Tekstur selai manstap en pas!

roti maros @t muis

roti maros @t muis

Roti maros tipe panjang piscok (pisang coklat), bentuk pisang nye dari jenis pisang raja. Kirain warna selai coklatnye entu Dark Chocolate, kagak taunye rasa coklat artifisial, dari gula. Manis doang. Sedikit sih ada rasa coklat. Pisang nye nyang jenis raja nyang bikin asoy geboy. Enak secara keseluruhan. Manis and legit.

Penjelasan Muis lagi, roti maros entu belinye di pasar Loktuan, di kios jajajan pasar, nama penjualnye terkenal dengan panggilan Mama Adi. Kabarnye di Maros Sulawesi Selatan bentuk en rasa rotinya memang kayak entu.

Mie Goreng Muis, sedap banget, rada pedes. Ternyata baru ane inget, pedesnye ampun2 abis ditambahin sambel kecap Muis nyang terkenal ampun2 entu pedesnye. Pedes mampussss! Nikmatnye entu kagak ketahanan. Pake varian mie goreng nye mie sedaaaap. Ditambahin potongan gede tomat ama wortel. Wuuuuiiiihh….. sooo yummmy katenye Farah Quinn.

mie goreng + telor dadar racikan muis

mie goreng + telor dadar racikan muis

Telor dadar muis, bahan baku nye 2 telor ayam. Pake bawang putih en bawang merah, tomat, wortel en garem. Kelezatan telor dadar entu nyundul semua. Sebab kesederhanaan bumbu campurannya. Nyang ditonjolin kegurihan telor dadarnye ajah. Sedep resep mantep…. !!

jus naga-pir-wortel racikan bininye muis

jus naga-pir-wortel racikan bininye muis

Jus naga-wortel-pir, ternyata buatan si mbak bokinnye Muis…. secara, si ibu kagak nongol (Bu I’in). Rasanya seger. Fruitful banget dah. Tapi ane ngerasa kayak ada nyang kurang kalo bukan si ibu nyang bikin atawa ngeracikin komposisi jusnye. Taste jus nye kalo si ibu lebih “berasa” ketimbang si mbak entu.
————————————————-
Catatan Diary Kuliner Juice Muis racikan Bu Iin:
Start dari bulan April 2013, mixed juice Naga – Nanas – Wortel, asem manis, ada rasa ga enak nanas nya. Mungkin nanasnya rasio kebanyakan dan terlalu tua.
Apel – Jambu merah – Melon, hambar en kagak asem. Cenderung ke rasa tawar. Rasa buah2 kerasa banget.

Naga – Apel – Melon, Wortel – Jambu merah – Nanas, Sirsak – Tomat – Jeruk Manis, Apel – Wortel – Tomat.

Naga – Sirsak – Apel, semua unsur saling “menghilangkan” jadi rasanye hambar or tawar.
——
Selasa, 23 April 13, sirsak+apel+jeruk manis.
——
Rabu, 24 April 13, naga merah + apel + sirsak.
Nanas + jeruk manis + tomat.
Alpukat (thok).
—-
Senin, 29 April 13, mixed juice Naga merah – Jeruk manis – Sirsak. Trus, apel – mangga – wortel.
—–
30 April 13, Naga – nanas – jeruk manis.
—–
Senin 13 Mei 2013, buah naga merah – nanas – apel. Trus, Jeruk manis – wortel – tomat.
—-
Rabu, 5 Juni 13, Naga – apel – semangka, seger en berasa buah2an seger. Rasa apel tenggelam sih.
Naga – jambu.
—-
Senin 10 Juni 2013, siang panas terik, Naga – jambu – semangka, rasa jambu disupport oleh segarnya semangka mengalahkan dominasi rasa naga merah.
Naga – apel – kates (pepaya), rasa kates lebih dominan daripade naga. Rasa apel tenggelam. Bisa jadi mungkin nyang nyumbang rasa manis en segar entu apelnye.
—-
Senin 17 Juni 13, Naga-apel-semangka, kesan segar encer semangka kerasa. Apel n naga tenggelem. Naga menyisakan rasa hambarnya nyang segar.
Naga-jambu-mangga, Segar kerasa, Jambu kerasa tegas banget, mangga ilang (mungkin mangga ketuaan jadi hambar), naga kerasa timbul tenggelam (samar2).
Naga-wortel-tomat, Percampuran antara wortel n tomat menghasilkan kesegaran buah yg tidak manis, tidak asam, namun tekstur cairan seperti ber-ampas gitu. Mungkin gara2 kulit tomat nya ikut di-mixed.
—-
Rabu, 14 Agustus 2013, jam 08.15 ba’da senam SKJ di kantor.
Mixed 1: naga merah – pier – tomat. Hambar, naga mendominasi jadi hambar campuran ini, rasa pier hilang, tomat menyumbang rasa asem sedikit. Secara global rasa kurang maknyus. Tekstur cairan jus kental.
Mixed 2: apel – wortel – jeruk. Rasa asem manis, asem lebih dominan dari manis. Wortel hilang rasanya, tapi nampaknya rasa hambar wortel menghilangkan manisnya apel dan manisnya jeruk. Kalau asem nya apel berbaur dgn asemnya jeruk. Nyembul banget asemnya. Tekstur cairan jus cair.
—-
Sen,19 Agustus 13, 12.00 siang, Naga merah – pier – tomat – skm.
Enak, sebab diorder ampas2nya jangan dibuang, terasa kental, diorder juga pake skm sedikit. Jadi ada rasa creamy. Supaya rada kenyang, soalnye kagak makan nasi. Gara2 sikon laper kagak…… kenyang kagak!! Lumayan ada manis2nye. Warna cairan pink pekat kentel. Rasa tomat dominan asyik, naga ilang senyap, pier memberi sentuhaan asem dikit, nyampur ame tomat.
—-
Sel 20 Agt 13 siang, tanpa lunch, lg training di diklat: rasa msh konsisten seger, tomat dominasi, naga + pier bikin manisnya muncul. Ditambah skm sedikit, agak creamy juga. Ada foto.
Apel. – wortel – jeruk – skm sedikt:
Menyegarkan, manis plain aja, seger buah kerasa, manisnya jeruk tercampur manis apel en. Rasa wortel jadi buah seger kerasa. Ampir kagak ada rasa asam. Mantap, juara, maknyus, cakep. Ada fotonya.
—-
Sel 20 Agt 13 siang, tanpa lunch, lg training di diklat: minum lagi juice dg komposisi sama. Menyegarkannye sama kayak kemaren. Bu I’in cukup konsisten bikin rasio perbuahannye. Ada fotonye lagi.
—-
Senin 26 sep 13 siang (sekalian buka puasa CKB bulanan), Naga merah – pier – apel – skm, rasanya tetap menyegarkan n lebih creamy santai gitu. Yg bikin creamy nya tetap nyembul dari skm nya (merk: Carnation).
—-
Rabu, 9 Okt 13, jam 12.00 Wita,
Jus terong belanda (ada foto di. Gelas/buahnya) + skm sedikit:
Test 1: Terong belanda rasanya tenggelam oleh skm (2 sdt). Skm nya “garang” bener rasanya. Tetep menyegarkan.
Test 2: berhub penasaran sama rasa terong belanda yg asli, nyoba gelas ke 2, tetep pake skm (kira2 setengah sdt). Ternyata rasa terong belanda ada “langu” nye, kayak timun, tapi bukan. Kesegerannye rasa mirip timun tapi lebih ke daun2an gitu deh. Agak2 “go-green” gitu…hehehe. Ternyata komposisi ini kurang gurih, akibat skm sedikit banget, nongol rasa terong belande tapi kesannye jadi kurang seger, soalnye kagak pake es kagak pake gula. Langunye muncul. Ada kesan juga hambar kagak seru, gitu deh.
Trus, Jus jambu bol + wortel (ada foto di gelas/buah) + skm sedikit:
Rasa skm n jambu bol nongol, wortel tenggelem. Rasanya seger buah deh. Diembat abis dahh.

To Be Continued……………….. Choiiii !!

(BERSAMBUNG)


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: