Oleh: naive7 | 1 Juni 2014

Diary Kuliner: Kantin Muis PKT Bontang (2)

Kantin Muis

Kantin Muis

Ini cerita seri ke-2 dari kiriman email sahabat Bang Naip (Rudiansyah) nyang nyosor langsung diceritain kembali ame Bang Naip dalam dialek Betawi sebagai berikut:

Diary kuliner kali ini kunjungan ke Kantin Muis hari Jumat tanggal 9 Mei 2014 jam 13.00 sd. 14.00 Wita (ba’da Jum’atan).
Langsung ajah pesen teh tawar hangat. Kalo Muis pake teh bandulan cap 999. Kemaren2 kadang Muis pake teh Fanning cap Cangkir. Semua dibuat pake saringan ala kaos kaki. Kalo nyang order minta buru2 waktunye, menurut Muis langsung dibuatin pake teh celup Sari Wangi ajah.

Telor dadar pake bawang, seperti biase Muis pake bawang putih, bawang merah, bawang prey (hijau). Garem sedikit, ditambah potongan wortel n potongan tomat. Buat makan siang ba’da jumatan ane pake sedikit nasi (??) + sedikit cabe + sedikit kecap manis + sedikit sayur bening nyang ada potongan wortel nye entu.

Tips en Tricks dari Muis khusus buat pesenan aye, bawang prey kagak usah dipake buat telor dadar aye……… Trus, potongan tomat en wortel di campurnye di kocokan telor nye. Advantage nye menurut Muis supaya bahan-bahan atawa bumbu2 nye menyatu ama larutan telornye. Kayak potongan wortel atawa tomat entu jadi menyatu ama telor. Ibaratnye lengket gitu ama telornye. Kalo teh, Muis umumnye pake metoda kaos kaki (disaring langsung begitu ada pesenan). Kecuali pengordernye kepengen buru2 banget, maka dipakelah teh celup gituh.

Historis:

  1. Awalnya posisi kantin ini di pantry gedung Biro Umum PKT jadul di lokasi ex Mess Hall tempo hari. H. Dul (alm) nyang jadi inisiator pengelola saat entu.
  2. Pindah nyang posisi sekarang jadi musholla Departemen Humas PKT taon 2000 – 2004.
  3. Taon 2004 pindah lagi ke belakang Auditorium Besar PKT nyang sekarang namanye Ruang Mahoni.
  4. Taon 2008 pindah dari Kantor Pusat PKT ke Kantin arah parkiran sayap kiri kantor pusat PKT entu.
  5. Taon 2014 pindah lagi ke kantin di sayap sebelah atawa sesudah kantin entu, deket ama kantor en kitchen KMBU.

Kembali lagi ke diary kuliner, kali ini pesen Mixed juice apel-naga-tomat, rasanye lebih dalem kesegarannya. Cenderung kayak jambu merah kelutuk, dalemannya (dagingnye) gituhh.

Bedah kopi, nyobain lagi Kapal Api Special Mix Less Sugar. Di dasar sachet front covernye tertulis “paduan biji kopi pilihan Arabika n Robusta” lalu “kurang gual dibandingkan minuman serbuk kopi + gula (kapal api special mix). Rasanye masih kemanisan, menurut aye. Khas kopi kapal api, masih kerasa nendang banget. Kesat/asam hampir hilang, bisa dibilang udeh kagak ada lagi. Manisnye kadang bikin eneg (kemanisan?).

Etalase snack bungkus plus rokok

Etalase snack bungkus plus rokok

Diary kuliner selanjutnye, hari Rabu 14 Mei 2014 jam 08.30 – 09.15 Wita ba’da senam SKJ di kantor pusat.
Ke kantin muis dulu berhubung perut nge-Jazz banget laper, pesen mie goreng bungkus tapi dibuat pake kuah banyak. Sedikit cabe nye, kagak pake sayuran hijau (si Muis udeh tau karena pantangan asam urat). Sayurannye potongan wortel ajah. Plus potongan tahu-O gitu. Plus telor dadar 2 telor pake bawnag putih, bawang merah en bawang prei. Kagak pake vetsin tapi sedikit garem ajah.

Sambil nunggu muis nyiapin entu mie ama telor dadar, ane sangsot kue asin dulu, satu risoles ama satu pisgor. Pake bumbu kuah kecap nyang pedes mampus entu.
Juga pesen mixed juice naga/pir/wortel, rasa jus masih mantabb. Menyisakan kesegaran buah2an kombinasi nye entu.

Akhirnye datang juga mie goreng berkuahnye. Menyusul telor dadar berbumbu racikan “chef” Muis.
Rasa mie goreng, berhubung panas2 sedepp…. nunggu mendingin dulu, dengan diaduk2 ama diangkat2 entu mie. Begitu juga telor dadar nye nyang montok menantang gairah makan….. Panas banget terutama dalemannye. Bibir bisa lodoh nech !!

Tapi mie begitu suapan pertama…..hmmmmm melambangkan kenikmatan en kelezatan. Kegurihan mie goreng berpadu ama larutan kuahnye nyang berbumbu entu.
Kalo telor dadar, kelezatan telor dipercantik ama rasa bawang merah, bawang putih en bawang prei nya. Telor tetep mengandung potongan wortel en potongan tomat. Jadi ada campuran ketegaran wortel sam asem2nye tomat gitu deh.

Etalase Makanan

Etalase Makanan

Juice Muis racikan Bu Iin entu sesuai order, tanpa gula, tanpa es dan dikasih skm sedikit ajah. Penampakan jadi seperti ini nech……..

jus muis racikan bu iin

jus muis racikan bu iin

 

To Be Continued……………….. Choiiii !!

(BERSAMBUNG)


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: